Zo vind je de laminaatvloer die bij je past 

Wil je een nieuwe vloer leggen in een kamer in je huis, maar twijfel je welk type vloer hiervoor geschikt is? Dan ben je waarschijnlijk al op onderzoek uitgegaan en heb je online het aanbod van de verschillende vloeren bekeken. Het aanbod is echter zo groot dat veel mensen keuzestress ervaren. Ga je nu voor tapijt, vloertegels, of kies je toch voor laminaat of parket? Om je te helpen bij het maken van deze keuze, lees je in dit blog alles over de verschillende uitvoeringen van de populairste vloersoort van dit moment: laminaat. 

De verschillende soorten laminaat

Er zijn vier verschillende soorten laminaat waar je uit kunt kiezen, hieronder wordt iedere soort laminaat kort toegelicht. 

  • Direct Pressed Laminate: Deze laminaatvloer is opgebouwd uit vier verschillende lagen. De toplaag is gemaakt van kunststof, de laag daaronder bestaat uit decoratiepapier, de laag daaronder is gemaakt van houten vezels met hars en de onderste laag van de vloer is weer gemaakt van kunststof. 

  • High Pressured Laminate: Dit type laminaat is hetzelfde opgebouwd als Direct Pressed Laminate, maar heeft nog extra kunststof lagen aan de bovenkant. Hierdoor is de vloer extra goed beschermd tegen beschadigingen en slijtage.

  • Direct Laminate Printing: Dit type laminaat is voorzien van een bedrukte onderlaag, hierdoor kan de papieren decoratie laag weggelaten worden.

  • Continuous Pressed Laminate: Deze vloer is vrijwel gelijk aan High Pressured Laminate, maar verschilt ervan als het aankomt op de bovenlaag. De beschermende toplaag van deze vloer is dunner. 

De kwaliteit van je nieuwe vloer

Ga je een nieuwe laminaatvloer aanschaffen? Dan is de kwaliteit van je vloer natuurlijk erg belangrijk. Je wil immers zo lang mogelijk plezier kunnen hebben van je vloer. Kies daarom in ruimtes die veel gebruikt worden het liefst voor een HPL laminaatvloer. Dit type laminaat is vaak wat duurder dan de andere soorten laminaat, maar je kunt het vaak voor een scherpe prijs aanschaffen bij een groothandel. Veel mensen zijn wel bekend met het relatief goedkoop aanschaffen van parket bij een parket groothandel, maar groothandels hebben vaak ook een kwalitatief hoogwaardig aanbod van laminaat beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze laminaat groothandel Den Haag

Het design van je nieuwe vloer 

Ga je een nieuwe laminaatvloer aanschaffen? Dan is het design een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste vloer. Met laminaat heb je de keuze uit allerlei soorten, maten en kleuren. Match je vloer altijd met het interieur en kies bijvoorbeeld voor een laminaatvloer die lijkt op een houten vloer of natuursteen, afhankelijk van de rest van de inrichting.

 

Geef een reactie