Zakelijk leasen kan de perfecte oplossing zijn

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om helemaal geen gebruik meer te maken van eigen vervoer en alleen nog te kiezen voor openbaar vervoer. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als ondernemer heb je afspraken die je moet nakomen, bedrijven en mensen die je moet bezoeken. Je kunt dan simpelweg niet zonder auto. En dus overweeg je wellicht een leaseauto. Maar zakelijk leasen klinkt altijd zo duur. Hoe zit het daar dan mee? Als je het goed bekijkt valt de prijs van zakelijk leasen nogal mee. Het is, natuurlijk, afhankelijk van de auto die je kiest en ook van de leasevorm waar je voor gaat. Bij lease.auto kun je werkelijk alle kanten op.

Er zijn verschillende vormen van zakelijk leasen

Zo kun je kiezen voor full operational lease. Dit is de meest uitgebreide leasevorm die er is. Voor zakelijk leasen wordt deze vorm, in veel gevallen, aangeraden. Je hoeft je namelijk nergens zorgen over te maken. Met full opertational lease weet je dat alles geregeld is. Alles zit erbij in. De wegenbelasting, de verzekeringen, de pechhulp en natuurlijk het onderhoud. Het enige dat je zelf nog moet doen is tanken. En dat voor een vast bedrag per maand!

Je kunt ook kiezen voor het andere uiterste: financial lease

Financial lease is een vorm van zakelijk leasen die bij uitstek geschikt is voor ZZP'ers en startende ondernemers. Deze leasevorm wordt ook wel huurkoop genoemd. Je betaalt een vast bedrag per maand en aan het eind van de looptijd is de auto helemaal van jou. Je moet dan wel alles zelf regelen. Het is immers jouw auto. Dus regel je verzekeringen, de pechhulp, het onderhoud en alles wat er verder nog komt kijken bij het rijden in een auto. De auto's die via financial lease gekocht kunnen worden zijn, over het algemeen, goede occassions. De kop is er dus al af, qua prijs.

Een leaseauto is niet meer die "bak" van vroeger

Voorheen kon je precies zien wie er in een leaseauto reed. Maar die tijden zijn wel veranderd. Ook als directeur van een multinational kun je best gaan voor een wat kleiner model. Maak je graag een grootse entree? Dan kies je natuurlijk een groot model auto. Maar het is niet meer gezegd dat je aan de auto kan zien wat de bestuurder voor werk doet. Dat was vroeger natuurlijk wel anders. Je kunt nu zelf goed bepalen wat je per maand wilt betalen en daar de auto op selecteren.

Geef een reactie