Wat te doen in Istanbul?

Het laagseizoen is weer begonnen! Dat betekent dat de prijzen gedaald zijn en we weer voor een prikkie op vakantie kunnen. Tenminste, als je je niet aan de vaste schoolvakanties hoeft te houden. Is dat wel zo? Dan kan je alvast vooruitplannen en zo vaak ook lekkere kortingen meepakken. Bijvoorbeeld voor een familievakantie naar Istanbul.

We zijn er bijna!

Want voor je op zo’n vakantie gaat, moet er natuurlijk een hoop geregeld en uitgezocht worden. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je op de plaats van bestemming aankomt? Ga je met de auto of de trein? Of lekker makkelijk en snel met het vliegtuig? In geval van dat laatste kan je beter op tijd beginnen met het zoeken naar goedkope vliegtickets Istanbul. Dan heb je dat maar gehad.

Een oase van rust

Daarna is het een kwestie van de leuke dingen plannen, zoals bijvoorbeeld de plaats van verblijf. ‘Maar dat is toch Istanbul?’ klopt! Maar je moet toch ook ergens slapen als je daar bent. Wat dat betreft moet je een paar afwegingen maken; wil je in het centrum of meer daarbuiten, moet het kindvriendelijk zijn en hoeveel wil je eraan uitgeven? Dat zijn de belangrijkste. Het moet een fijne plek zijn waar iedereen tot rust kan komen.

Smullen maar!

Er is een hoop te doen in een wereldstad als Istanbul. Zo kan je er goed genieten van de Turkse keuken. Die is enorm rijk aan verschillende smaken en texturen, onder andere omdat er met zoveel kruiden gewerkt wordt. En in zo’n grote stad kan je weken blijven en dan nog heb je niet alles uitgeprobeerd.

Kunst en cultuur

Maar je kunt er niet alleen eten. De stad is ook rijk aan prachtige bouwwerken en natuurlijk een oosterse cultuur die wij in Nederland misschien niet zo goed kennen. Laat je door een gids hier meer over vertellen en verbreed zo je wereldbeeld. Daarnaast zie je op deze manier de prachtigste kunst en bouwwerken en krijg je daar ook nog geschiedenis en andere context bij.

Het plezier mag niet ontbreken

We moeten op vakantie natuurlijk ook lol maken. Gelukkig kan dat hier prima! Ga naar een waterpark of spring op een boot. Er is genoeg te doen want Turkije is een land dat zeer gewend is aan gasten uit het buitenland die hier komen kijken en ontspannen. Stel met je reisgezelschap op wat iedereen wilt doen en ga aan de hand hiervan kijken hoe je het kunt waarmaken.

Geef een reactie