Houten vloeren geven de warmste sfeer in huis

Hoe je het ook wendt of keert, echte houten vloeren voegen iets toe in je huis. Houten vloeren geven een bepaalde sfeer die niet te evenaren is door het gebruik van andere materialen. Houten vloeren zijn er in veel verschillende houtsoorten en dan kun je ook nog eens kiezen voor verschillende legmethodes. Je kunt je houten vloer als recht banen (laten) leggen over de lengte van je huis, maar deze vloer kan ook in de breedte gelegd worden. En wat denk je van de verschillende soorten visgraat? De klassieke visgraat is natuurlijk al prachtig, maar de Hongaarse Punt is ook schitterend. Je kunt met houten vloeren alle kanten op.

Met houten vloeren heb je meer onderhoud

Dat is wel waar. Laminaat leg je en daar heb je geen omkijken meer naar. Af en toe eens stofzuigen en dweilen is dan voldoende. Echte houten vloeren hebben wat meer onderhoud nodig. Natuurlijk kun je deze ook gewoon stofzuigen en dweilen, maar eens in de zoveel tijd moet er meer mee gebeuren. Wat er dan moet gebeuren is volkomen afhankelijk van de afwerking van de vloer. Heb je gekozen voor een geoliede houten vloer? Dan zul je deze eens in de zoveel tijd opnieuw in de olie moeten zetten. Datzelfde geldt voor een gelakte houten vloer of een houten vloer die behandeld is met was.

Een houten vloer zelf leggen kan

Veel mensen kiezen ervoor om zelf de houten vloer te gaan leggen. Dat is natuurlijk geen probleem en het is goed te doen als je tenminste een beetje handig bent. Er zijn wat factoren waar je rekening mee moet houden bij het leggen van een houten vloer. Denk dan aan de ondergrond en of er vloerverwarming aanwezig is. Ook het op maat maken van de planken kan nog wel eens een uitdaging zijn. Net als het aanbrengen van de plinten.

Laat je vloer leggen door de professional

Wil je zeker weten dat jouw houten vloer er de komende jaren schitterend bij ligt? Informeer dan in de showroom naar het inschakelen van een professional. Deze mensen weten de vloer precies zo te leggen als jij het in je hoofd hebt. Door hun jarenlange ervaring gaan er geen planken verloren doordat ze verkeerd gezaagd worden. En zelfs van de reststukjes weten ze nog gebruik te maken. Als klap op de vuurpijl plaatsen ze ook direct de plinten die passen bij jouw vloer. Je bent dan voor jaren klaar en hoeft zelf niet aan de gang.

 

Geef een reactie