Hoeveel kan ik lenen voor mijn nieuwe hypotheek?

Heb je een schitterend nieuw huis op het oog? Dan kun je je maar beter goed voorbereiden. Het liefst nog voor je er gaat kijken. Je wilt immers de vraag "Hoeveel kan ik lenen" zo snel en goed mogelijk beantwoord hebben. Door een berekening te doen op Hypotheekrente.nl is de vraag "Hoeveel kan ik lenen" in een mum van tijd beantwoord. Zo weet je direct of het huis van jouw dromen binnen je budget ligt. Hoeveel kan ik lenen voor mijn nieuwe hypotheek is ook van belang bij het laten oversluiten van je hypotheek.

Hoeveel kan ik lenen is anders dan hoeveel wil ik lenen

Het bedrag dat je kunt lenen moet je middels maandelijkse betalingen  weer terugbetalen. Deze maandelijkse aflossingen kunnen een flinke bres slaan in je financiën. Zo kan het zijn dat je niet voldoende geld meer overhoudt om op wintersport te kunnen gaan. Is die wintersport erg belangrijk voor je? Stel jezelf dan behalve de vraag "Hoeveel kan ik lenen?' ook de vraag "Hoeveel wil ik lenen?" Inherent aan die laatste vraag is ook "Hoeveel wil ik per maand gaan betalen?". Door hier goed over na te denken en je prioriteiten op orde te hebben, zorg je ervoor dat je niet alleen in een schitterend huis gaat wonen, maar ook dat je het leven kunt leiden dat je gewend bent.

Bereken je hypotheek in ene paar stappen

Om een indicatie te krijgen van het bedrag dat je kunt gaan lenen voor een hypotheek hoef je maar een paar gegevens in te vullen. Sterker nog, je hoeft niet eens je persoonlijke informatie op te geven. Deze initiële berekening is alleen voor jezelf. Hou er wel rekening mee dat je hier geen rechten aan kunt ontlenen. Ga je serieus over tot het aangaan van een hypotheek? Dan moeten alle factoren van je financiën worden meegewogen.

Waar moet je rekening mee houden?

Heb je geen schulden? Dan is er niks aan de hand. Maar heb je nog een studieschuld of een registratie van een (oude) lening bij het Bureau Krediet Registratie? Dan kan het zomaar zijn dat het te lenen bedrag een stuk lager wordt dan je had gehoopt. Het is dan ook verstandig om met deze zaken rekening te houden bij het vrijblijvend berekenen van je hypotheekbedrag. Heb je een betalingsachterstand of sta je negatief geregistreerd bij het BKR? Dan kan het zelfs zijn dat je geen hypotheek kunt afsluiten. Zorg dus vooral dat je je financiën op orde hebt voor je op huizenjacht gaat!

Geef een reactie