Hoe wordt afval gescheiden?

Hoe wordt afval gescheiden? Afvalscheiding is het proces van het sorteren van afval in verschillende soorten, op basis van de samenstelling van de weggegooide items. Afval wordt meestal gesorteerd in categorieën, zoals organisch afval, recyclebaar afval, gevaarlijk afval en overige. De eerste stap in het afvalscheidingsproces is in kaart brengen welke soorten afval je allemaal hebt om weg te gooien.. De tweede stap is om te bepalen binnen welke categorie elk stuk afval valt. De derde stap is bepalen in welke container je het stuk afval moet weggooien en de laatste stap is het aanibeden de juiste container voor elk item. De vierde stap is om de container aan te bieden op de juiste tijd en plaats. In de afvalscheidingscentrale gaat het proces geautomatiseerd verder. Benieuwd naar meer details over elke stap? Lees dan snel verder

Hoe wordt afval gescheiden?

Afvalscheiding begint met de identificatie van de soorten afval. Deze stap in het afvalscheidingsproces dient om te identificeren welke items worden weggegooid. Dit kunt je doen door de vuilnisbak te controleren op items die er niet horen, zoals etenswaren of glaswerk. Op basis van deze analyse wordt het afval per categorie in een verschillende afvalbak of container gedeponeerd en later verwerkt. Dit noemt met afvalscheiding.

Hoe identificeer je de soorten afval?

Het identificeren van de soorten afval is een zeer belangrijk onderdeel van het afvalscheidingsproces. In deze stap bepaal je uit welke materialen het afval bestaat en op basis daarvan maak je de juiste keuze voor een scheidingsmethode. Dit kan door de etiketten op de verpakking te lezen en te kijken naar de kleur en textuur van elk stuk afval. Sommige materialen zijn zeer gemakkelijk te herkennen, bijvoorbeeld glas of karton. Maar er zijn ook materialen die wat lastiger zijn te onderscheiden, zoals bijvoorbeeld karton met een plastic laagje. Kijk dus altijd goed op het label welke materialen het item bevat en hoe het gescheiden moet worden.

In welke container moet afval worden weggegooid?

Voor bijna elke soort afval is er een verschillende container beschikbaar. We zullen hier de meest voorkomende opties benoemen. Organisch afval wordt meestal weggegooid in de GFT-container, terwijl recyclebaar afval wordt weggegooid in de prullenbak. Huishoudelijk gevaarlijk afval, zoals batterijen en bestrijdingsmiddelen, wordt weggegooid in de container voor gevaarlijk afval. Dan heb je nog speciale containers voor plastic afval, papier en karton containers, maar ook kledingcontainers voor het weggooien van textiel. Je kunt een aantal van deze containers aan huis hebben. Heb jij voor een groot opruim project of voor je bedrijf tijdelijk meer containers nodig? Kijk dan eens naar opties zoals een afvalbak huren.

Hoe werkt een afvalscheidingscentrale?

Wij doen zelf al veel voorwerk door ons afval in de juiste container te scheiden. Maar wat gebeurt er daarna met het afval, zodra het is opgehaald? Afvalscheidingsinstallaties zijn ontworpen om afval te scheiden in verschillende categorieën. Deze fabrieken staan ​​meestal in de stadscentra, waar veel afval is. De afvalscheidingsinstallatie bestaat uit twee hoofddelen: het eerste deel is het afvalsorteerdeel en het tweede deel is het recyclingdeel. De eerste stap in het proces is het scheiden van organisch afval van andere soorten afval. Organisch afval omvat voedselresten, tuinafval, bladeren en gemaaid gras, houtsnippers, enz. Organisch afval wordt met de hand gescheiden of met een machine die het in kleine stukjes kan versnipperen. Daarna wordt het herbruikbare materiaal overgebracht naar andere fabrieken om de grondstoffen te verwerken tot nieuwe producten.

Geef een reactie