De leukste Belgische steden in de Ardennen

Wil jij een stedentrip combineren met prachtige natuur? Kies dan voor een Belgische stad in de Ardennen. Dit natuurgebied is omringd door prachtige bergen en leuke stadjes. Op deze manier ervaar je de rijke historie en cultuur van de stad met de rust van de Belgische natuur. Dit land heeft zo veel te bieden, dat er voor iedereen wel wat leuks te vinden is. Hier een aantal tips om jouw volgende Belgische citytrip mee te plannen!

Dinant

Dinant heeft een rijke geschiedenis die overal in de stad terug te zien is. Bezoek bijvoorbeeld het voormalig klooster, genaamd Maison Leffe. Hier kan je overnachten en meer te weten komen over de bieren van de brouwerij Leffe. Bij een bezoekje aan onze Zuiderburen staan er natuurlijk ook lekkere biertjes op het menu, dat is ten slotte waar ze bekend om zijn! Bovendien zijn de invloeden van de Middeleeuwen overal terug te zien in de stad, waardoor je je ogen uitkijkt. Waan je helemaal terug in de tijd in het sfeervolle Dinant!

Crupet

Ook dit dorp doet je denken aan de Middeleeuwen. Struin door de kleine straatjes en bewonder de prachtige vallei van de rivier die langs het dorp loopt. Crupet is maar een klein dorp, maar wel een leuke stop om bezienswaardigheden te bezoeken. Het is er ten slotte ook lekker rustig, maar wel voorzien van gezellige cafés en restaurants. Je kan er dus heerlijk tot rust komen. Bezoek het kasteen Carondelet en een grot tijdens je bezoek aan dit dorp.

Nadrin

Dit stadje is ook leuk voor een overnachting tijdens je weekendtrip naar België. Een bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen is Le Herou. Dit is een 1,4 kilometer lange rotswand, die omgeven is door prachtige natuur en een onvergetelijk uitzicht van de Ourthe. Er is een bekende wandelroute die je kunt lopen om de omgeving te verkennen. Let wel op dat je goed voorbereid op stap gaat, aangezien er vele afdalingen en hoogtes te beklimmen zijn. Vergeet dus niet je wandelschoenen mee te nemen! Verder is dit stadje redelijk klein, maar kun je natuurlijk wel genieten van een heerlijk Belgisch biertje en een lekker hapje. Tijdens je stedentrip wil je natuurlijk zo veel mogelijk kunnen genieten van alcoholische versnaperingen. Wanneer je niet vies bent van een drankje, kan je je hart ophalen in België. Beïnvloedt alcohol jouw leven echter vooral op een negatieve manier? Laat dan een alcoholisme test uitvoeren, zodat het niet uit kan lopen op een alcoholverslaving.

Geef een reactie