Beginnen in de crypto

Beginnen in de crypto kan een beetje angstaanjagend zijn. Je weet niet goed waar je moet beginnen, je ziet overal hele ingewikkelde analyses gemaakt worden en lastige termen rondgeslingerd; het valt niet mee. Dit is heel begrijpelijk, en je gaat hier dan ook in deze blog me geholpen worden. Na het lezen van deze blog weet jij precies hoe je beginnen in de crypto aan moet pakken.

Broker vinden

Je zult allereerst een broker moeten vinden. Een broker is een site, een platform, waar jij met je geld kunt gaan beleggen/traden. Deze broker bied je allemaal informatie aan. De prijs, indicatoren, order books, alles is te vinden op die site. Naast die informatie biedt een broker je dan ook nog eens de kans om echt daadwerkelijk je geld te gaan gebruiken. Maar goed, je zult dan wel een goede broker moeten vinden. Een die niet zomaar instort, een die betrouwbaar is, een die gemakkelijk werkt: een waar jij je veilig bij voelt. Nou ja, dat is natuurlijk allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je moet een broker gaan uitzoeken vooral op basis van ervaringen van anderen, aangezien jij nog helemaal geen ervaring hebt. Kijk eens naar bijvoorbeeld een Bitvavo review of gebruik een platform die alle brokers met elkaar vergelijkt. Dit vergelijken gebeurt meestal op basis van reviews, fees en opties. Zo’n platform is bijvoorbeeld compareallbrokers.com. Neem eens een kijkje om te zien of er een broker is die geschikt is voor jou.

Strategie bepalen

Dan zul je gaan moeten bepalen wat je strategie wordt. Wil je er voor langere termijn instappen? Dan ben je eigenlijk een belegger. Je kijkt dan vooral naar de fundamenten achter een crypto project. De fundamenten zijn vooral het plan achter de coin of token, hoe het in het nieuws komt, het sentiment en dergelijke. Wil je meer voor de korte termijn instappen? Je bent dan een daytrader. De bedoeling is dan dat je binnen een dag je trade sluit. Eigenlijk soms zelfs nog korter, misschien wel binnen een paar minuten of seconden. Je kijkt hierbij voornamelijk naar de prijsactie, de informatie die de grafieken je geven. Je zult dan zogeheten ‘technische analyses’ moeten maken. Deze technische analyses vereisen nogal veel kennis, dus je zult je eerst goed moeten inlezen. Je kunt overigens voor beide strategieën on-chain analyses gebruiken. Dit is een analyse waarbij je kijkt naar wie hoeveel van een bepaalde coin of token heeft.

 

Geef een reactie